A font gyengülésétől tartanak a britek

-

Eurót és dollárt vásárolnak.


Megnőtt a pénzváltók forgalma Nagy-Britanniában. A britek euróra és dollárra váltják fontjaikat az EU-tagságról szóló népszavazás előtt. Az előrejelzések szerint ha a Brexit támogatói lennének többségben, a font árfolyama esni fog. A Brit Posta szerint a hivatalokban és az online felületen a hét vége óta az egy évvel korábbihoz képest 74 százalékkal emelkedett a devizaátváltási forgalom. Kedden a hivatalokban 49 százalékkal, az online felületen pedig 381 százalékkal nőtt a pénzváltási forgalom éves összevetésben.

A Travelex pénzváltó forgalma június 14. és 21. között 30 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Az M&S áruházak és az online devizaszolgáltatásokat nyújtó Marks and Spencer Bank viszont arról számolt be, hogy pénzváltói forgalma nagyjából megfelel a szezonálisan megszokottnak.

Nagy-Britanniában csütörtökön lesz népszavazás arról, hogy az ország az EU-tagállama maradjon-e. A végeredményt nem lehet megjósolni, a felmérések szerint a kilépés, illetve a maradás támogatottsága jóformán azonos.