A földrengés után két nappal is találtak túlélőket Tajvanon

-

A 37 holttest közül 35-re egy oldalára dőlt 17 emeletes lakóház romjai között találtak rá.


A megfeszített mentési munkák ellenére hétfőn reggel több mint 110 ember lehet még a romok alatt Tajnan városában, amelyet a leginkább sújtott a két nappal korábbi, 6,4-es erősségű tajvani földrengés.Ötven órával a katasztrófa szombat hajnali bekövetkezte után a megtalált halálos áldozatok száma 37-re emelkedett. A holttestek közül 35-re a Vej-kuan Csinlung lakópark oldalára dőlt 17 emeletes lakóházának romjai között bukkantak rá – közölte a tajvani kormány.

Az éjjel egy 45 éves, Cao családnevű nőt élve húztak ki halott férje mellől a több mint 300 lakásos tömb elemei közül, kétéves fiúgyermekük is meghalt; további öt családtagjuk sorsa ismeretlen. Hétfő reggel kiszabadult a romok fogságából egy Li nevű férfi is. Eszméleténél volt, amikor a daru kiemelte, de a mentők szerint elképzelhető, hogy sérülései miatt egyik végtagját amputálni kell.

A mentők a beszámolók szerint több helyről életjeleket hallottak, s ezek nyomán igyekeznek a betemetett emberek közelébe jutni. Elmondták, hogy egyetlen lakrész átvizsgálása órákba telik, és előfordul, hogy két órán át küzdenek azért, hogy 30 centimétert előbbre jussanak.

A mentőalakulatok eredetileg azt tervezték, hogy nehézgépeket vetnek be, de később úgy döntöttek, hogy várnak ezzel, amíg a romok között még túlélők lehetnek. Szakértők szerint azonban az éjszakai hidegben víz, illetve élelem nélkül a romok között rekedt embereknek egyre kevesebb az esélyük a túlélésre.