A fokozott ellenőrzés okozott hatos karambolt és dugót az M2-esen

-

HÁTTÉR

A rendőrség, a NAV és más hatóságok terelték ki a forgalmat, az araszolók közül hatan mentek egymásnak. Még nagyobb lett a dugó.


A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila mondta el, hogy az M2-es autóúton nyolc órától komplex ellenőrzést tart a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a társszervek bevonásával; az autókat mindkét oldalon kiterelik.

A kialakult araszoló sorban ütközött össze hat személyautó a 27-es kilométernél, a balesetben senki nem sérült meg – tette hozzá.

Az Útinform közlése szerint a rendőrség a külső sáv lezárása mellett helyszínel, torlódik a forgalom.


Délutántól is hirdettek egy razziát, ez egy másik volt

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tegnapi közleménye szerint ma délután egykor kezdődik egy vasárnap éjfélig tartó fokozott ellenzés a megyében, amelynek célja: „a megye területén történő balesetek (halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó) megelőzése érdekében az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.”

A ma reggel 8-tól zajló ellenőrzés, amelyben a NAV és más társszervek is részt vesznek, ma délután ötig tart, de a két akció egymástól független – tudtuk meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól.