A főépítész nyugalma vagy az iskola miatt egyirányúsítottak egy utcát?

-

Van némi ellentmondás a történetben. Kecskeméten a legnépszerűbb kerülőutat változtatta egyirányúvá a helyi önkormányzat, a helyiek szerint az ésszerűséggel ellenkezik a döntés, csak a főépítész nyugalmát szolgálja. A forgalom 90 százaléka eltűnt az útról - írja a Blikk.


Az önkormányzat több érvet is felhozott. Például, hogy a forgalmi változást a tér túloldalán lévő iskola kérte, a gyerekek biztonsága érdekében. Ezt az igazgató a lapnak cáfolta, bár örül annak, hogy kisebb a forgalom. A helyieknek az önkormányzat az adott szakasz tehermentesítésével érvelt, de egy kecskeméti férfi szerint ez hazug indok:


„Csak abból az utcából lett kiszorítva a forgalom, amelyben a főépítész lakik. Az autókat a szomszédos utcába terelték, ami ugyanoda torkollik. Ráadásul pont a belváros felé irányítják a kocsikat.”

Öveges László főépítész szomszédja szerint a szakember már régóta tervezte a változtatást.


Az alpolgármester és a főépítész egymásra mutogat: előbbi szerint hozzá nem érkezett olyan kérés, hogy egyirányúvá tegyék az utcát, az igényeket a főépítész kezeli. A főépítész viszont úgy emlékszik, az alpolgármestert is megkeresték ilyen igényekkel. Abban egyetértés van, hogy szerintük a helyiek örülnek a változtatásnak.

Öveges visszautasította, hogy az ő kényelme miatt változott volna a forgalom. Szerinte az egy korábbi közlekedési koncepció része volt. Igaz, a helyiek szerint azt már négy éve megvalósították.