A fodrászok és a kozmetikusok megúszták, nem kell online pénztárgép

Fotó: AFP / Joshua LOTT

-

Hosszú ideje megy a találgatás, hogy a fodrászokat és a kozmetikusokat is kötelezik-e az online pénztárgépek megvásárlására. Lapinformáció szerint megnyugodhatnak a szépségiparban dolgozók, nem kell nekik online pénztárgépet venniük, cserébe gyakrabban ellenőrzik őket.


A Magyar Idők úgy értesült, hogy a szépségiparban dolgozóknak, így például a fodrászoknak és a kozmetikusoknak nem kell online pénztárgépet használniuk, de továbbra is számíthatnak az adóhivatal rendszeres ellenőrzésére.

A lap szerint túl nagy terhet jelentene az online pénztárgépek alkalmazása a szépségiparban, noha a nagyobb szalonokban már működnek az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépek.

Az adóhatóság tavaly félezer vizsgálatot végzett. A lap Kis Péter Andrástól, a NAV szóvivőjétől úgy értesült, hogy negyvenmillió forintnyi adóhiányt fedeztek fel a revizorok, és 36 millió forint büntetést róttak ki. Idén novemberig szintén mintegy 450 eljárás zajlott le, ennek során 32 millió forint adóhátralékot tártak fel az ellenőrök, a büntetések összege pedig megközelítette a 60 millió forintot.