A final fourba jutott Szolnok péntekig pályázhat a döntő rendezésére

HÁTTÉR

A Tartu kiverésével a kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjébe jutó Szolnoki Olaj akár pályázhat is a finálé lebonyolítására, de egyelőre gondolkodnak rajta a klubnál, mert a Tiszaligeti Sportcsarnok túl kicsi.


Tóth Zoltán ügyvezető szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az európai szövetségtől már megérkezett a vonatkozó formanyomtatvány. „Körülnézünk a lehetséges helyszíneken, egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy biztosan jelentkezünk a rendezésre. Otthonunk, a 2100 fős Tiszaligeti Sportcsarnok sajnos nem alkalmas, mivel a szabályok legalább 3000 fő befogadására alkalmas arénát írnak elő” – jelentette ki. A Tisza-parti együttes kedden 78–60-as, bravúros győzelmet aratott az észt Tartu vendégeként a két sikerig tartó negyeddöntő harmadik meccsén, és ezzel 2–1-re megnyerte a párharcot. Az április 25-27. között sorra kerülő négyes döntőben az ellenfél az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon az olasz Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik majd. A Szolnok két éve is bejutott a Final Fourba, akkor a debreceni Főnix Csarnokkal sikeresen pályázta meg a lebonyolítást, és végül a negyedik helyet szerezte meg. A magyar együttes a nap folyamán 18:30-kor érkezik meg Észtországból Bécsbe, onnan pedig busszal tér haza Szolnokra.


Ősztől már az NB I-ben az Olaj

A klub szerdai tájékoztatása szerint a magyar szövetség felkérte a Tisza-partiakat a bajnokságba való visszatérésre, így – a vezetőségi döntés értelmében – nem élnek a szerződés adta lehetőséggel, és nem vesznek részt az Adria Liga 2014/2015-ös szezonjában, hanem már az alapszakaszban csatlakoznak az NB I küzdelmeihez. Az Olaj a második idényét tölti a 14 csapatos AL-ben, amelyben jelenleg 24 forduló után 8/16-os győzelmi mérleggel a 12. helyen áll. Legutóbbi meccsüket nem is tudták lejátszani a versenynaptár és az Eurochallenge Kupa sorsolásának ütközése miatt, amiért megbüntették a klubot.