A FIFA kivizsgálja Neymar átigazolását

Fotó: AFP / JOSEP LAGO

-

Nem talált süket fülekre a Santos kérése: máris nyomozzák, hogy tényleg szabálytalanul került-e a Barcelonához két évvel ezelőtt.


A Santos vezetői szerint a 23 éves támadó szabálytalan körülmények között távozott tőlük a Barcelonához – mert engedély nélkül kezdett tárgyalni, ezzel megszegte előző szerződését –, ezért vizsgálatot kezdeményeztek, és Neymar féléves eltiltását szorgalmazzák.

A FIFA közölte: már zajlik a vizsgálat, de ennél többet nem árult el. Ha megalapozottnak ítélik a Santos vádjait, a válogatott játékoson kívül jelenlegi klubját is megbüntethetik.

Az O Globo című brazil lap csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a Barcelona támadóját, valamint a menedzsereként tevékenykedő édesapját a FIFA szabályzatainak többszöri megsértésével, illetve rosszhiszemű szerződésszegéssel vádolják. A játékos a spanyol médiában tagadta a vádakat, és hangsúlyozta, hogy megkapta a Santos akkori elnökének írásbeli engedélyét, mielőtt elkezdett tárgyalni a katalán klubbal.

A Barcelona az első verzió szerint 55 millió eurót fizetett a játékosért 2013-ban, de a vezetők később elismerték, hogy ennél sokkal több pénzről – a korábbi vizsgálatok szerint nagyjából 95 millióról – volt szó. Ennek az összegnek a jelentős része azonban nem a Santoshoz került.

Modesto Roma, a brazil klub elnöke azt nyilatkozta, hogy mostani kezdeményezésük nem a játékos ellen irányul, de mindenképp megvédenék a jogaikat, és jóvátételt akarnak az őket ért károk miatt.