A Fidesz szerint Soros emberei írnak jelentést Magyarországról

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A nagyobbik kormánypárt információja szerint szerdán Brüsszelben megkezdik a Magyarországot elítélő Soros-jelentés előkészítését – mondta Puskás Imre szóvivő.


A jelentés egyetlen valós célja Magyarország elítélése, ami abból is látszik, hogy olyan politikusokat bíztak meg a munkával, akik "Soros tenyeréből esznek", közülük hárman is megtalálhatóak azon a listán, amely Soros megbízható szövetségeseit sorolja fel – mondta Puskás.

A Fidesz ebben a helyzetben arra kér mindenkit: minél többen nyilvánítsanak véleményt a nemzeti konzultáción, annak érdekében, hogy a kormány a magyar emberek minél szélesebb támogatásával harcolhasson Magyarország bevándorló országgá változtatása ellen.

A jelentés célját illetően sokat mondó, hogy jelentéstevőnek egy liberális migránspárti politikust Judith Sargentinit választották. Az előkészítésben pedig Marie-Christine Vergiat, Josef Weidenhozer, Louis Michel, Marek Jurek és Roberta Metsola európai parlamenti képviselők vesznek részt. Közülük többen is szerepelnek a nemzetközi sajtóban napvilágra került "Soros megbízható szövetségeseinek listáján": Vergiat, Weidenholzer és Michel – mondta Puskás.

Szerinte ők olyan bevándorláspárti politikusok, akik alig várják, hogy elítélhessék Magyarországot és számos esetben bírálták, a határvédelmi kerítést és Magyarország migránspolitikáját.

A jelentés célja, hogy rákényszerítse Magyarországot migránspolitikájának megváltoztatására – mondta a Fidesz szóvivője. Puskás szerint az ún. Soros-terv célja évi egymillió migráns letelepítése Európában, illetve a migránsok fejenként 9 millió forintnyi összeget kapnának az életkezdéshez. Szerinte az ún. terv része a határvédelmi kerítés lebontása.

Az ún. Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción a Fidesz aktivistái standokat állítanak fel országszerte. A fővárosban máris megkezdték a standok működtetését – mondta Puskás.