A Fidesz sokkal nagyobb kedvezményt kapott Simicskától, mint a Jobbik

Fotó: MTI/Ujvári Sándor / MTI/Ujvári Sándor

-

Lapértesülés szerint a Fidesz a 2010-es választásokon a Jobbik, kedvezményesnek tartott árának harmadáért hirdetett Simicska cégénél.


A Fidesz arra hivatkozva szavazta meg a múlt pénteken a plakáttörvényt, hogy a Jobbik plakátkampányának helyet adó – Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó – Mahir Cityposter a piaci árnál jelentősen olcsóbban adta az ellenzéki pártnak a plakáthelyeket. A Fidesz politikusai szerint korrupció, burkolt pártfinanszírozás, fekete pénzeket emlegettek a vitában, valamint azt, hogy Simicska megvette ezzel a Jobbikot.

A 24.hu információi szerint a 2010-es választások során a Fidesz sokkal jelentősebb kedvezményeket kapott az akkor még a párthoz tartozó Simicska plakátcégétől. A lap dokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy a Jobbik által kifizetett - és alacsonynak tartott – ár harmadáért kapott felületet akkor a Fidesz.

A Jobbik-Mahir tranzakció után a NAV névtelen feljelentés alapján nyomozni kezdett.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt hétvégén Brüsszelben kérdésre válaszolva kijelentette: "Büszkék vagyunk arra, hogy a mi gazdálkodásunk mindig is transzparens volt és jogilag hibátlan".