A Fidesz megint belerúgott egyet Soros Györgybe

Fotó: MTI/EPA/DPA / ANDREAS GEBERT

-


Soros György üzletember nemzetközi és magyar szervezeteken keresztül pénzzel támogatja az illegális bevándorlást. Ezt Hollik István, a Fidesz-KDNP képviselője mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus az MTI beszámolója szerint a Soros Györgyhöz köthető szervezetek között említette a Magyar Helsinki Bizottságot, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesületet, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Migration Aid nevű szervezetet.

Hollik István szerint a szintén a Soros Györgyhöz kapcsolható Welcome to Europe szervezet adta ki a migránsokat segítő zsebkönyvet. Ez buzdította arra a bevándorlókat, hogy ne működjenek együtt a magyar hatóságokkal, ne adjanak ujjlenyomatot Magyarországon – mondta.

Elfogadhatatlan szerinte, hogy Soros György arra buzdította Európát, hogy minden egyes bevándorlónak fizessen évente 4,5 millió forintot, az ehhez szükséges forrást pedig hitelfelvételből fedezze. Ezek alapján nem lehet csodálkozni azon, hogy Soros György támadta Orbán Viktor és a Fidesz bevándorláspolitikáját – közölte.

A sajtótájékoztatót tartó Hollik István nem tartozik a Fidesz-KDNP ismertebb politikusai közé. A KDNP parlamenti frakciójában ül. 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, Navracsics Tibor kabinetjében dolgozott, majd a kormany.hu főszerkesztője volt. 2012-től az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozott politikai főtanácsadóként.