A Fidesz az ”MSZP botránykeltése” miatt módosítana a szabályokon

Forrás: VS.hu

-

Az MSZP szerint az igazságügyi miniszter a felelős a választási irodánál történtekért, a Fidesz szerint az MSZP balhézik.


„Már másodszor csináltak balhét a szocialisták a Nemzeti Választási Irodánál népszavazási kérdés kezdeményezésekor, a szocialisták ugyanis a botránykeltésben érdekeltek. El kell kerülni, hogy ilyen helyzet előállhasson, ezért a Fidesz támogatja, hogy az NVB tegyen javaslatot a jogszabályi környezet megváltoztatására”- közölte a Fidesz sajtóosztálya.

A Fidesz most közvetlenül arra reagált, hogy az MSZP-s Harangozó Tamás szerint a választási irodánál történtekért Trócsányi László igazságügyi miniszter a felelős személyesen.


Orbán Viktor miniszterelnök mondta szerdán, hogy várja a javaslatokat a népszavazási törvény módosítására, szerinte méltatlan helyzet alakult ki, ezért nem maradhat, ami van. Orbán nem szólt be a szocialistáknak, akiknek most azért nem sikerült elsőként leadni a népszavazási kezdeményezésüket, mert a Nemzeti Választási Irodánál kedd hajnalban egy csapat kopasz már ott állt, és blokkolta a bejáratot. Az MSZP-sek után érkező Erdősi Lászlónét viszont előreengedték. Végül neki sikerült hitelesíteni a kérdését. Erdősiné Herceghalom – immár független – polgármesterének felesége. Csütörtökön szólalt meg először.

A fideszes Bencsik János szerdán a Facebookra azt írta, az elmúlt 25 évben nem fordult elő, hogy „marcona legények” fizikai jelenlétükkel befolyásolták volna a népszavazási kezdeményezések beadását. Bencsik szerint „számos forgatókönyv szerint” történhetett mindez, ám szerinte egy biztos, „fordulóponthoz érkeztünk.” Bencsik szerint bárki is áll a megmozdulás mögött, a következmények nem maradhatnak el.

Az MSZP és az Együtt is büntetőfeljelentést tesz az ügyben.