A Fidelitas Tarlós ellen, a kerékpárosokért

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Bár a nevét le nem írva, de egyértelműen a főpolgármester bicikliellenes megállapításaival szemben foglal állást a budapesti Fidelitas.


Tarlós István még tavasszal lepte meg az érdeklődőket azzal, hogy szerinte túlságosan tömegközlekedés- és kerékpárbarát Budapest közlekedése. Kiszivárgott e tárgyban egy utasítása, de élőszóban is többször kifejtette, hogy az elmúlt években megtörtént biciklis fejlesztések némelyikét túlzónak tartja.


Tarlósnak az sem tetszik, hogy egyes egyirányú utcákba be lehet menni kerékpárral az autóforgalommal szemben


Kerékpáros-szervezetek és közlekedéssel foglalkozó civilek természetesen tiltakoztak Tarlós álláspontja ellen, de most a főpolgármestert jelölő Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas is egyértelműen Tarlós véleménye ellen foglalt állást. A budapesti Fidelitas közleményében azt írja, hogy „Budapesten a kerékpáros közlekedés fejlesztése a dugók csökkentésének egyik kulcsa”.

A Budapesti Fidelitas ezért arra kéri a fővárost, hogy fejlessze a kerékpáros infrastruktúrát és bővítse a Bubi-rendszert.

Még érdekesebb, hogy az ifjú fideszesek egy konkrét ügyben is nekimennek az idős fideszes főpolgármester akaratának. Azt ellenzik, hogy a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton nem épülne kerékpársáv


a kerékpáros közlekedés jövőjéről szóló viták eredményeként.

Más szavakkal tehát Tarlós kerékpárellenes álláspontja következtében. (A VS.hu információ szerint a két említett útra eredetileg terveztek kerékpársávot.)