A Ferrari motort adna a Red Bullnak

Fotó: MTI/EPA/APA / Erwin Scheriau

-

A Ferrari büszke lenne, amennyiben a nagy rivális Red Bull Forma–1-es autói a Renault erőforrásai helyett az olasz gyár motorjait használnák a jövőben – jelentette ki Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke a vasárnapi Osztrák Nagydíj előtt.


„Nagyon tisztelem a Red Bullt, sokat tettek ezért a sportágért” – mondta Sergio Marchionne Ferrari elnök, aki kifejtette, biztos benne, hogy a 2010 és 2013 között Sebastian Vettel révén sorozatban négy világbajnoki címet szerzett, de a tavaly bevezetett turbós motorokkal gyengélkedő csapat visszatalál a sikeres útra.


Ha ebben mi a segítségükre lehetünk, azt nagy örömmel tesszük

– tette hozzá Marchionne.


Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója csütörtökön elmondta, a jelenlegi beszállítójával, a Renault-val kapcsolatos problémák miatt motorváltást fontolgat az osztrák istálló.

„Nem fogunk még két évig ezekkel az esélytelen motorokkal körözgetni az F1-ben” – nyilatkozta Marko, aki a Kanadai Nagydíj után elismerte, Marchionne már ajánlatot is tett.

A Red Bull csapatvezetése a vasárnapi Osztrák Nagydíj után ül le tárgyalni a Renault-val a 2016 végéig aláírt együttműködésről, mivel a mostani erőforrásokból hiányolja a lóerőket és a megbízhatóságot.

Az istálló 2020-ig biztosan marad az F1-ben, és ha új beszállító után akar nézni, akkor – mivel a Mercedes kizárható – a Ferrari jöhet szóba. Az olasz gyár korábban évekig ellátta motorokkal a Red Bull fiókcsapatát, a Toro Rossót.