A Ferrari már megtalálta Räikkönen utódját

Fotó: AFP / JOE KLAMAR / AFP / JOE KLAMAR

-

Maradnának a finn vonalnál: a Bild szerint már ajánlatot is tettek Valtteri Bottasnak.


Kimi Räkkönennek egyre szorultabb helyzetből kell mentenie a karrierjét. A német Bild című lap úgy tudja, hogy a Ferrari nemcsak kinézte magának Valtteri Bottast, hanem ajánlatot is tett a Williamsnek a finn pilótáért. A Williams szeretné megtartani a 25 éves Bottast, aki a csapat technikai vezetője, Pat Symonds szerint jól is érzi magát, és jelenleg az ötödik a világbajnoki pontversenyben a két Mercedes és a két Ferrari mögött.

A Bild úgy tudja, a Ferrari négymillió eurót fizetne a Williamsnek Bottas elengedéséért (a brit csapatnak opciója van a finn szolgálataira 2016-ra), de Claire Williams helyettes csapatfőnök ennél többet szeretne, akár 15 millió eurót is, amit elsőre viszont elutasított a Ferrari főnöke, Maurizio Arrivabene.

A német lap már azt is tudni véli, hogy ki ülhet be Bottas helyére a Williamshez, és ez nem más, mint Nico Hülkenberg, aki 2010-ben már versenyzett ott, és akinek a tehetségét a paddockban senki nem vonja kétségbe. Legutóbb épp egy Le Mans-i győzelemmel hívta fel magára a figyelmet. A Ferrari mégsem számol vele, mert nem szeretné, ha a német Sebastian Vettelnek német csapattársa lenne.