A férfi pólósok a szerbeket, a nők az olimpiai bajnokot kapták Rióban

Fotó: Dobos Sándor/Waterpolo.hu

-

A férfi vízilabda-válogatott egy csoportba került többek között a világbajnok Szerbiával, a női csapat pedig az olimpiai és világbajnok Egyesült Államokkal a riói olimpián.


A trieszti selejtezőtorna döntőjében a magyar férficsapat 10-8-ra legyőzte a házigazda olasz válogatottat, a finálé után pedig már tornagyőztesként várta a sorsolást, ám előtte a női csoportokat sorsolták ki az olasz kikötővárosban. Az Európa-bajnok magyar válogatott az első kalapból a B csoportba került az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, Spanyolországgal és Kínával. Az első meccset Kínával, a másodikat Spanyolországgal, a harmadikat pedig az Egyesült Államokkal játssza a magyar csapat.


Az A csoportban: Olaszország, Oroszország, Ausztrália és Brazília.

Mind a négy csapat továbbjut a negyeddöntőbe.A férfitorna sorsolását az utolsó előtti, ötödik kalapból várta a magyar válogatott a trieszti torna győzteseként, így várható volt, hogy erős csoportba kerül majd. A magyar csapat az A csoportban megkapta a világbajnok Szerbiát, valamint Görögországot, a házigazda Brazíliát, Ausztráliát és Japánt.A magyar csapat a szerbekkel kezdi az olimpiát, majd játszik Ausztráliával, Görögországgal, Japánnal és Brazíliával. Az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.


A B csoportban: Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország, Horvátország.