A felnőttek kikaptak Szlovéniától, az U18-asok megverték őket

Fotó: MTI/Kovács Tamás / MTI/Kovács Tamás

A jégkorong válogatott a háromcsapatos felkészülési torna utolsó meccsén 4–0-ás vereséget szenvedett Szlovéniától, a fiatalok győzelemmel kezdték a vébét.


A szlovén válogatott megpróbálta lerohanni a magyar csapatot, így a hazaiak kezdetben szinte kizárólag védekeztek, csak az első harmad közepére kezdték összeszedni magukat, de gólt végül sem nekik, sem pedig a vendégeknek nem sikerült szerezniük. A szlovénok irányítása mellett, de egyenrangú küzdelemként zajlott a meccs a második harmadban, viszont a fáradt magyar csapat meglehetősen ötlettelenül játszott, a vendégek pedig megszerezték a vezetést Tomaz Razingar emberhátrányos megugrása után – a második harmadban csak ez az egy gól esett. A harmadik harmadban aztán közvetlenül kiegészülés után, illetve fórból is tudott gólt szerezni a szlovén válogatott, és a teljesen elfáradó magyar csapat ellen a legvégén magabiztossá is tette a különbséget a győzelemmel a tornát is behúzó Szlovénia. Magyarország a harmadik helyen végzett Ausztria mögött a háromcsapatos felkészülési tornán. A válogatott a jövő hétvégén kezdődő, Szöulban rendezendő divízió I/A világbajnokságon is találkozik mindkét csapattal. A magyarok elsődleges célja a bennmaradás, míg a szlovénok egyértelműen az elitcsoportba szeretnének visszajutni. Magyarország–Szlovénia 0–4 (0–0, 0–1, 0–3)


U18-as divízió I/B világbajnokság

Amíg a felnőttek a budapesti Papp László Sportarénában küzdöttek a szlovén A-válogatott ellen, addig a Székesfehérváron elrajtolt U18-as divízió I/B világbajnokságon Szlovénia fiataljait verte el simán, 6–1-re a magyar U18-as csapat. Glen Williamson szövetségi edző csapata hétfőn Ausztria, szerdán Lengyelország, csütörtökön Japán, szombaton pedig Ukrajna válogatottjával találkozik. Az első helyezett feljut a divízió I/A osztályba, az utolsó kiesik a divízió II/A-ba. Eredmény, 1. forduló: Magyarország-Szlovénia 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)