A felhők még maradnak, de jön a meleg

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Húsvét hétfőtől folyamatosan melegszik az idő, a jövő hét második felében 20-25 fok is lehet.


Húsvét hétfőn nyugat felől változó mennyiségű felhőzet sodródik hazánk térsége fölé, melyből elszórtan (főleg a Dunántúlon) alakulhat ki kisebb eső, zápor - derül ki a Köpönyeg.hu időjárás-jelentéséből. A legtöbb napsütés a keleti országrészben valószínű. Melegszik a levegő: délután már 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatással számolhatunk. A közlekedés időjárási feltételei jók lesznek, csak néhol lehetnek vizes útszakaszok. A déli szél csak néha élénkül meg.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan várható zápor, néhol zivatar. A szél átmenetileg többfelé megélénkül. A borongós idő ellenére tovább erősödik a nappali felmelegedés: 12 és 18 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérőink.

Szerdán késő délutánig marad a gyakran felhős idő, és továbbra is lehet zápor. Késő délutántól aztán határozottan csökken a felhőzet. A délnyugati szél egyre inkább megerősödik, mellyel újabb adag meleg levegő éri el a Kárpát-medence térségét.

A szép tavaszi napsütést csak fátyolfelhők zavarják majd csütörtökön. Eső nem valószínű. A délnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. Szinte kora nyárias meleg ígérkezik: 19 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk.

Április 1-jén, pénteken az esti órákig marad a nyáriasan meleg idő erős délnyugati széllel. Este aztán hidegfront érkezhet záporokkal.