A felcsúti lett a világ legszebb luxusstadionja

Fotó: MTI/MTVA / Takács József

-

A rangsort a Footballstopten.com állította össze, amelyet mértékadónak ugyan nem nevezhetünk, de a Facebook-oldaluknak 2,7 millió követője van.


Hogy mit tartanak az oldal szerkesztői luxusstadionnak, arra nem tértek ki, de alaposan utánajártak a Pancho Aréna történetének. Így fogalmaznak a leírásban: „A stadion körül komoly vita alakult ki. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ebben a faluban nőtt fel, köztudottan szereti a focit, és számos olyan szabályozást vezetett be, amelynek köszönhetően egyre több stadion épült az országban. Annak ellenére, hogy felcsúti stadion befogadóképessége nagyobb, mint a falu lakossága, az aréna tényleg gyönyörű.”


Az oldal megjegyzi, hogy többen férnek be a stadionba, mint ahányan laknak Felcsúton


Az oldal megjegyzi, hogy Puskás Ferencről nevezték el a stadiont, amelyet Makovecz Imre tervezett. „A fából készült belső térnek és a különleges világításnak köszönhetően valóban szép hely arra, hogy focit játszanak benne.”


És még az is előfordulhat, hogy a magyar másodosztályban fognak meccseket rendezni a világ legszebb luxusstadionjában, ugyanis a Puskás Akadémia jelenleg az utolsó, azaz kieső helyen áll az NB I-ben.


Kiemelték a különleges, fából készült belső teret és a világítást


A további rangsor:


10.

Estadio da Luz, Lisszabon – Hasonlít az Arsenal új stadionjához, csak szebb. Bajnokok Ligája-döntőt is rendeztek már itt.


9.

II. Lajos Stadion, Monaco – Csupán 18 500 férőhelyes, de nem is ezért került fel a listára. A különleges tetejű stadionban egyetem és egy 2500 férőhelyes belső sportkomplexum is van, benne egy olimpiai szabványméretű medencével.


8.

Allianz Arena, München – A Bayern München stadionját nem kell bemutatni, 2005-ben épült. Bármilyen színben ki lehet világítani.


7.

Estadio Centenario, Montevideo - 1930-ban építették, most 90 ezer férőhelyes. Rendszeresen rendeznek itt koncerteket, Paul McCartney és az Aerosmith is fellépett már benne.


6.

Azadi Stadium, Teherán – Úgy tervezték, hogy szinte semennyi hang ne szűrődjön ki, minden maradjon a stadionon belül. A legmagasabb nézőszám 128 ezer volt, most 92 ezren férnek el benne.


5.

Mmabatho-stadion, Mafikeng – Teljesen rendhagyó tervezésű stadion Dél-Afrikában. 59 ezren férnek be, de vannak olyan székek, amelyek nem is a pályára néznek.


4.

Maracana, Rio de Janeiro - Az 1950-ben épült stadiont a 2014-es vébére felújították. Egykoron 200 ezren is befértek, ma már „csak” 80 ezres.


3.

Nemzeti Stadiom, Kaohsiung – Egy sárkányt mintáz a stadion, amelynek teteje napenergiát gyűjt. A legnagyobb stadion Thaiföldön.


2.

Municipal-stadion, Braga– A 2004-es Eb-n két meccsnek is otthont adott. 30 ezer férőhelyes, pedig csak két lelátója van, az egyik oldalát egy hegy díszíti.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!