A felcsúti kincsesdoboz máris felújításra szorul

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

A Pancho Arénában ki kell cserélni a gyepet és a vízelvezető rendszert. Egy éve adták át a stadiont.


Felújításra szorul a tavaly áprilisban átadott, 3500 férőhelyes felcsúti Pancho Aréna – írja a Blikk. Korábban nem engedték, hogy a stadionban koncerteket rendezzenek, mert ettől sérülhet a gyepszőnyeg, ám az Omega június 13-án mégis felléphet itt – ebből kulturális vita is kerekedett. Ennek kapcsán kell majd cserélni a gyepszőnyeget és a vízelvezető rendszert is az Orbán Viktor miniszterelnök – kiblőrözött – házának tőszomszédságában álló stadionban.


Utóbbi problémájára egy hónappal a tavalyi átadó után már fény derült: május közepén azért nem tudta fogadni a Debrecent a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, mert túl sok víz volt a pályán egy kiadós esőzést követően. Azóta is akadtak gondok a csővezetékkel. Egy a lapnak nyilatkozó bennfentes azt mondta:


Háromféle csövezés van a fű alatt, az egyik az esővizet vezeti el, a másik a játékteret fűtheti, a harmadik pedig öntözésre szolgál, ezek közül valamelyik, de akár több is felmondhatta a szolgálatot.

A lap nem tudta meg, mennyibe kerül a csere, de abból kiindulva, hogy a Ferencváros tavaly átadott stadionjában a gyepcsere 240 millió forintba kerül, Felcsúton is sokat kell majd költeni a felújítási munkálatokra. Azt nem tudni, ki állja a költségeket: a klub vagy a kivitelező – a Fradi esetében még garanciális javításról volt szó. Az azonban biztosan nem segít majd a pénzek előteremtésében, hogy Simicska Lajos és Demján Sándor nem támogatja már a PFLA-t.


Lájkolj minket a Facebookon!