A Felcsút melletti falu nem kap pénzt semmire, lemond a polgármester

Fotó: VS.hu / Mudra László

-


Januárig lemond a posztjáról Borbíró Mihály, a Felcsúthoz közeli Óbarok-Nagyegyháza független polgármestere. Döntését azzal magyarázta, hogy szerinte a személye miatt nem jut fejlesztési forráshoz a település. Erről a Fejér Megyei Hírlap Online, a Feol.hu számolt be.

„Rossz tapasztalataim vannak pályázati ügyekben, de elfogadom, hogy ez bizalmi kérdés. Egyre inkább politikafüggő a források elérhetősége, s velem, a függetlennel szemben nincs bizalma a kormányzatnak. Miattam ne kerüljön a település hátrányos helyzetbe, kapjon lehetőséget olyan jelölt, akinek nagyobb az esélye a bizalomra” – fogalmazott a polgármester.

Azt mondta, az elmúlt évben az óvoda konyhájának felújítására nyújtott be az önkormányzat tízmillió forintos támogatásra pályázatot, útépítésre tizenötmilliós összegért folyamodtak. Forráshiányra hivatkozva ezeket elutasították. De ezt a polgármester nem tartotta őszinte kifogásnak. „Nem könyörgök pályázati pénzekért, és kijárni sem tudok előnyöket” – mondta.

Hivatalosan még nem nyújtotta be a lemondását az 56 éves polgármester, azt mondta, legkésőbb januárban megteszi. Nincs utódjelöltje, ezért „lesz idő felkészülni a közéleti szereplőknek a helyi politikai élet új fordulatára”. A korábban honvéd-, illetve tűzoltó tisztként szolgáló Borbírót háromszor is megválasztották a település élére, társadalmai megbízatású polgármesterként vezeti a négytagú önkormányzati testületet.

Az Átlátszó interaktív térképe szerint 2007 és 2015 között Óbarok-Nagyegyháza évi 3 millió forintnyi forrást kapott. Ezzel szemben Felcsút évi 173 milliót.