A fél Barca az év UEFA-csapatában. Tényleg Messi kapja az Aranylabdát?

Fotó: Getty Images / David Ramos

-

A több mint hétmillió voksoló zöme csak négy csapatot talált méltónak, hogy játékost delegáljon a legjobb tizenegy közé.


Az UEFA honlapjának beszámolója szerint 7 050 428 voks alapján állt össze az álomtizenegy, amelyben további három Real Madrid-, két Bayern München- és egy Juventus-futballista kapott helyet.
A legtöbb szavazatot Lionel Messi, a katalánok négyszeres aranylabdása kapta, míg Cristiano Ronaldo rekordot jelentően, sorozatban tizedszer került be a csapatba.


Az álomcsapat az uefa.com szavazása alapján:
Manuel Neuer (német, Bayern München) - Dani Alves (brazil, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona), David Alaba (osztrák, FC Bayern München) - Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), Paul Pogba (francia, Juventus), James Rodríguez (kolumbiai, Real Madrid) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Neymar (brazil, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)
A szavazás már a január 11-i zürichi Aranylabda-gála felvezetésének része. Az FC Barcelona sztárjának végső sikere szinte biztosra vehető, ráadásul több nemzetközi sajtóorgánum arról számolt be a héten, hogy a FIFA egy technikai hiba miatt néhány pillanatra a honlapján már mint győztest tüntette fel az argentin válogatott csatárt.


Az állítólagos műszaki hiba


Az esélyekről sokat elárul, hogy Messi győzelmére szinte semmit sem fizetnének a fogadóirodák, a William Hillnél például 1,04-es oddsszal adják, hogy az argentin viheti haza a futballvilág legrangosabb egyéni kitüntetését. A szintén barcelonai Neymarnál 10-es, míg a Real Madridot erősítő címvédő és háromszoros győztes Cristiano Ronaldónál 20-as az odds.

Messi az elmúlt szezonban – a spanyol Szuperkupa kivételével – mindent lehetséges trófeát elhódított a Barcelonával. A katalán sztárcsapat lett az első a futballtörténelemben, amelynek másodszor sikerült tripláznia, azaz egy szezonon belül a bajnoki cím és a kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódítania.

A FIFA-gálát hétfőn 18.30-tól tartják. Ezen adják át a legjobb férfi és női játékosnak járó elismerés mellett többek között az elmúlt év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is.