A ”fekete sereg” egy újabb tagja ellen emeltek vádat

-

A Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat „fekete seregként” ismert, és működése alatt Magyar Róbert által irányított bűnelkövetői csoport egy tagja ellen. A férfi a vád szerint 2004 novemberében társaival együtt otthonában támadott meg egy mátészalkai vállalkozót.


A vádirat lényege szerint a bűnszervezetet irányító Magyar Róbertet 2004 októberében egy ismeretlen személy megbízta, hogy félemlítsen meg egy mátészalkai vállalkozót, aki rontotta a megbízó bizniszét az illegális cigarettacsempészet frontján.

Először csak szóban fenyegették meg, de az nem használt, mert a férfi továbbra is felvásárolta az adott piacon a cigarettát. Magyar Róbert ezért megbízta az ügy vádlottját, S. Lászlót és több bűntársát, hogy a sértettet öljék meg.

Magyar Róbert utasításainak megfelelően, egy legkevesebb 13 főből álló csoport - köztük a vádlott - lőfegyverekkel, késekkel, viperával, szamurájkarddal, baseballütővel felszerelkezve indult Budapestről és Miskolcról több személygépkocsival Mátészalkára.

A csoport tagjai a késő esti órákban értek a sértett mátészalkai családi házához, ahol kiszálltak a gépkocsikból, átmásztak a kerítésen, majd felfegyverkezve a ház terasz felőli bejáratához mentek, amit ütni és rugdalni kezdtek. A házban a sértett felesége és gyerekei is bent voltak, ők elbújtak. A vállalkozó egy szerszámnyéllel próbálta elzavarni a támadókat, de ki sem ért a házból: a teraszajtón át hétszer rá és fiára lőttek. Két lövedék megsebesítette a sértettet. Ezután kezdett kiabálni családjának, hogy azonnal hívják a rendőrséget. Ezt hallva a támadók elmenekültek a helyszínről.

A vádlott öttől 20 évig tartó börtönt kaphat.

Magyar Róbert és 29 társával szemben a Fővárosi Törvényszék már ítéletet hozott, amely a Debreceni Ítélőtábla határozatával 2012 márciusában emelkedett jogerőre. Magyar tényleges életfogytiglant kapott.