A fejlesztési tárca szerint félretájékoztat a budaörsi polgármester

-

A fő kifogás az, hogy Wittinghoff Tamás kritikájában a minisztériumot emlegeti, miközben az M1-M7-es bevezető szakaszát a BKK kezeli.


„Budaörs polgármesterének újbóli alternatív világmagyarázatával szemben a fejlesztési tárca semmilyen, meg sem történt mulasztását nem ismerte, nem ismerhette el a hiányolt egérúti táblák kihelyezésével” – közölte a VS.hu-val a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), reagálva „Wittinghoff: Itt a bizonyíték, hogy csapda volt az M1-M7-es bevezetője” című cikkünkre. Az NFM azt írja, azért nincs köze az ügyhöz, mert az érintett útszakasz kezelője a BKK Közút Zrt., és a díjköteles szakasz kezdetét jelző táblákat is a fővárosi társaság helyezte ki április végén.

A minisztérium – nem most először – azzal érvel, hogy Budaörs polgármestere egy nem létező alapelv alkalmazását kéri számon, abból a nyilvánvalóan hibás feltevésből kiindulva, hogy Budapest megye. Azonban semmiféle rendelkezés nem szól arról, hogy bárhol az országban, bármelyik gyorsforgalmi út a megyehatár utáni első lehajtóig ingyenesen használható lenne – írja a minisztérium. Egyes megyei matricák valóban a megyehatárokon túl érvényesek, például a Pest megyei matricával az autósok nem csupán a megyehatáron belül, hanem egészen a Fejér megyei Martonvásárig is használhatják az M7 autópályát – áll a közleményben.