A fehérváriak hittek, de a Capitalshez képest kevés volt a pénz

Fotó: Facebook / Fehérvár AV19 / Soós Attila

-

Noha nem sikerült sporttörténelmet írnia, minden idők legjobb osztrák jégkorongligás (EBEL) szereplésén van túl a Fehérvár AV19 Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint.


Ocskay az MTI-nek csütörtökön, egy nappal a negyeddöntős búcsú után elmondta: sokan – ő maga is – bíztak benne, hogy sikerül túljutni a Vienna Capitalson. „Az alapszakaszban vagy a play off elején nem igazán számít, hogy melyik csapatnak milyen a költségvetése. Az éles meccseken viszont ez már kiütközik. A Bécs minimum a duplájából gazdálkodhat, mint mi” – mondta Ocskay hozzátéve: így is 5-ösre osztályozza a teljes szezont.


Sokan a 9-10. helyre vártak minket, erre az alapszakaszt a hatodik, a középszakaszt a negyedik helyen zártuk, és volt esélyünk a Vienna ellen is. Persze sajnálom, hogy nem tudtuk kiharcolni az elődöntőbe kerülést, ám így is sok sikerben volt részünk

– fogalmazott. A szakosztály-igazgató jelezte: sok magyar játékos és sok fiatal tudott hozzátenni az eredményhez, és ez bizakodásra ad okot az áprilisi, krakkói világbajnokság előtt. „Óriási dicséret jár a csapatnak, a szurkolóknak és a támogatóknak. Az edzői stáb is garancia a hosszú távú sikerekre” – mondta Ocskay.

A Fehérvár a nyolcadik szezonját töltötte az EBEL-ben, és a mostani volt a negyedik alkalom, hogy bekerült a rájátszásba, de mindig a negyeddöntő jelentette a végállomást. Az együttesre ebben az idényben még egy feladat vár: jövő pénteken és szombaton házigazdaként szerepel majd a Magyar Kupa négyes döntőjében.