A fanyalgók hülyét csináltak magukból

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Niki Lauda a Mercedes pocsék versenye ellenére értékeli a Magyar Nagydíj izgalmait, és üzent a panaszosok hadának is.


„Akik azt mondták, a Forma-1 unalmas, most hülyét csináltak magukból” - mondta a szenzációs Magyar Nagydíj után Niki Lauda, akit ezek szerint még úgy is lenyűgözött a verseny, hogy az idén először egyetlen Mercedes sem volt ott a dobogón. Toto Wolff csapatfőnök is elismerte, hogy „nagyszerű verseny volt”, de a humorát megcsillantva hozzátette: „Most megyek, bezárkózóm a mosdóba, és sírok”. Bernie Ecclestone is beszállt a játékba, és Wolff önostorozó nyilatkozatait megfúrta kicsit a saját kommentárjával: „Kösz, hogy érdekessé tettétek, de nem kellett volna túlzásokba esni!”

A Mercedesnek valóban fel kellett dolgoznia azt az ellentmondást, hogy az év egyik legizgalmasabb versenyén nem tudtak felnőni a feladathoz. Lewis Hamilton például elismerte, hogy régóta nem vezetett ilyen rosszul.

A Magyar Nagydíjat viszont mindenki imádta. A BBC azt írta, hogy a Hungaroring olyan legendás versenyt produkált, amelyre még évek múlva is emlékezni fogunk, és amely felidézte, hogy a szurkolókat és a pilóták miért rabjai ennek a sportágnak. A brit Telegraph pedig arról írt, hogy a Magyar Nagydíj egészen biztosan versenyben lesz az év futama címért, és Jules Bianchi emlékéhez méltó izgalmas versenyt hozott.