A falból észrevétlenül lopták ki a széfet az abonyiak, mégis lebuktak

Fotó: BELGA MAG / Jonas Hamers

-

A zsákmány egy részét elásták, de aztán mégis elkezdtek vadul költekezni.


Vádat emelt az ügyészség két abonyi férfi ellen, akik egy ismerősük házából elloptak egy széfet, benne ékszerekkel és aranytömbökkel. Szabó Ferenc, a Pest Megyei Főügyészség főügyész szerint a férfiak tavaly márciusban egy ismerősük szüleinek a házában vendégeskedtek. Az egyik festmény mögött felfigyeltek egy széfre. Észrevétlenül kiemelték a falból és elvitték.

A kalapáccsal szétvert széfben ékszereket, készpénzt és 50 aranytömböt találtak összesen több mint 70 millió forint értékben. Az üres széfet egy patakba dobták, a készpénzt pedig elosztották. Az aranytömbök egy részét ismerősükre, a bűnügy további vádlottjára bízták, aki azokat zálogházakban értékesítette, de volt olyan aranytömb is, amelyet elástak.

A lopott pénzből költekezni kezdtek: órákat, műszaki cikkeket, autókat vásároltak, de hogy mindez ne keltsen feltűnést, a gépkocsikat más nevére vették meg. A nyomozás során az aranytömbök egy része előkerült, a lopott pénzen vásárolt gépkocsikat a rendőrök lefoglalták. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványoz a vádlottak ellen.