A Facebookon közvetítette, ahogy a nyílt utcán megöli a járókelőt

-

A rendőrség szerint más gyilkosság még nem köthető a gyanúsítotthoz.


Clevelandben nagy erőkkel keresik a férfit, aki a Facebookon élőben közvetítette, ahogy a nyílt utcán megöl egy idős férfit. A felvételen az látszott, hogy odalép az áldozatához, és agyonlövi. A rendőrök azonosították az afroamerikai elkövetőt és 74 éves áldozatát, és Cleveland egész térségében keresik a gyanúsítottat.

Frank Jackson polgármester felhívásban kérte a tettestől, hogy adja fel magát a rendőrségnek, és „többé senkinek se ártson".

A videón a férfi azt állította, hogy több mint egy tucat embert ölt már meg, de ezt a rendőrség nem erősítette ezt meg. Calvin Williams rendőrfőnök szerint nincs tudomásuk róla, hogy más áldozatok is köthetőek lennének hozzá.

A felvétel három óra után vették le a Facebookról, az elkövető profiljával együtt. A cég szóvivője szerint borzalmas bűncselekményről van szó, és nem engednek ilyen tartalmat közölni a Facebookon. „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a Facebookot biztonságos környezetnek tartsuk meg, és kapcsolatba lépünk a hatóságokkal az olyan vészhelyzetekben, amikor valakinek a testi biztonságát közvetlen veszély fenyegeti" – mondta a szóvivő.