A Facebookon közvetítette a gyilkosságot a thaiföldi férfi

-

A rendőrök a segítségére siettek, de már későn: előbb kislányával, majd saját magával is végzett egy 21 éves férfi Thaiföldön.


Egy 21 éves férfi a feleségével veszekedett egy elhagyatott szállodában Phuket szigetén, Thaiföldön. A vitát követően a nő elhagyta a hotelt, a férfit pedig magára hagyta közös kislányukkal. A férfi bekapcsolta az élő videó szolgáltatást a Facebookon, és ismerősei láttára végzett saját kislányával, majd öngyilkosságot követett el. Az elkövető rokonai amint észrevették a videót, azonnal értesítették a rendőrséget, de már akkor értek oda, amikor a férfi és kislánya is meghaltak. A felvétel szerint az elkövető egy kötelet használt a gyilkossághoz - írja a BBC.


A Facebook részvétét fejezte ki a családnak, megdöbbentőnek nevezte a történteket, és természetesen azonnal törölte a felvételt a nyilvános felületről. A cég az élő videókra vonatkozó szabályok felülvizsgálatát tervezi, mert múlt héten az Egyesült Államokban egy férfi élőben közvetített egy gyilkosságot, és a felvétel órákig elérhető maradt a Facebookon. Még Mark Zuckerberg is elismerte, hogy rengeteg munkára van szükség ahhoz, hogy kiküszöböljék, hogy az ilyen felvételek órákig az interneten maradjanak.
A mostani, thaiföldi felvétel a YouTube-on is elérhető volt, de onnan is hamar törölték, mindössze 2300 megtekintés után.