A Facebook segít megszabadulni az exektől

Forrás: Facebook

-

Hamarosan le se kell tiltani, máshogy is el lehet tüntetni a megunt kedvest.


Új lehetőségeket kínál fel a Facebook azoknak, akik a kapcsolatban vagy házas státuszból ismét szinglivé állítják elő magukat a közösségi oldalon. Százas papír zsebkendőt kínáló barátnőként, vagy söröket és feleseket hozó haverként segít megritkítani a hírfolyamban életünk korábbi párjának frissítéseit, fotóit, kommentjeit.A funkció annyiban újítás, hogy korábban ilyen hatás eléréséhez meg kellett szüntetni a baráti kapcsolatot, sőt blokkolni is kellett a másikat. Most viszont egy kattintással, elegánsan el lehet tüntetni az exünket. A Facebook mérnökei alaposan átgondolták, honnan lehet és kell eltüntetni a neveket: a közösségi oldal fotók címkézésekor, új üzenet írásakor sem javasolja majd elsők között a korábbi partnerünket. Végül pedig azt is be lehet állítani, hogy a saját megosztásaikból kevesebb látsszon a korábbi barát vagy barátnő hírfolyamán.


A funkció először az amerikai felhasználóknál tűnik fel, náluk is csak a mobilos kliensben. Később a visszajelzések alapján csiszolnak a beállítási lehetőségen, majd az egész világnak lehetősége lesz blokkolni a megunt kedveseket.

Az alapos tesztre szükség is van, idén már többször kiáltották ki tapintatlan, buta oldalnak a Facebookot, amikor az emlékezős vagy évösszegzős speciális oldalain elhunyt családtagokat, hosszú betegeskedést vagy házi katasztrófákat ajánlgatott, mint fontos, az évet jól jellemző történéseket.