A DVTK csalózó edzőjét fél évre eltiltották a sporttól

HÁTTÉR

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keményen odavágott azok után, hogy Tomiszlav Szivics egyértelműen csalásra utalt a tévé kamerája előtt a Haladás elleni bajnokit követően.


A Nemzeti Sport értesülései szerint Szivics féléves, mindennemű sporttevékenységre szóló eltiltást kapott a fegyelmi bizottság csütörtöki ülésén. A szerb szakember visszaesőnek számít, azért kapott ilyen súlyos büntetést – a márciusi Diósgyőr–Pápán a lelátóra zavarták, amiért akkor 200 ezer forintra vágták meg. Szivics a Haladás elleni, május elején játszott döntetlen után fakadt ki, akkor mondta, hogy „tényleg jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény.” Mivel az eset élő tv-adásban történt, a minimálisan kiszabható büntetési tétel a fél éves eltiltás, és miután több fegyelmi ügye is folyamatban van Szivicsnek, a bizottság nem látott módot arra, hogy enyhítsen a minimumon. A DVTK vezetőedzője fellebbezett, de ez nem bír halasztó hatállyal, így az Újpest ellen a Magyar Kupa vasárnapi döntőjén nem ülhet le a kispadra.Az MLSZ fegyelmi bizottságának indoklása:

„Szivics Tomiszlav a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatával az MLSZ tagjainak hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényre (azaz a mérkőzések és helyezések előre eldöntött voltára) közvetlenül utaló kifejezést használt, amely alkalmas volt arra, hogy az MLSZ működésébe vetett bizalmat megingassa, mert nyilatkozatának tartalma kétséget kizáróan az volt, hogy a bajnoki helyezések előre eldöntöttek.”