A Dürer Kert nem fél attól, hogy bezárják

Fotó: Dürer Kert / Sóki Tamás

-

A múlt heti hírekre reagálva közölték, nekik 2019-ig érvényes szerződésük van, ráadásul nemsokára új koncerttermet is nyitnak.


Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatója után írta azt a hvg.hu, hogy az a terület az Ajtósi Dürer soron, ahová az új cirkuszkomplexumot tervezik a Liget-projekt keretében, megegyezik – többek között – a Dürer Kertet, a Dürlin Rendezvényházat, és a Keleti Blokkot magába foglaló korábbi MSZMP-s épületekkel.


A Dürer Kert az információra most reagált, közleményükben azt írták, hogy


Meglepetéssel értesültünk a sajtóból, hogy a Liget Projekt megvalósítása során a megálmodott új cirkuszkomplexum tervezett helyszínei között az Ajtósi Dürer sor 19-21. területe is szerepel. A területen jelenleg számos kulturális tevékenységet végző csoport
működik, többek között a Dürlin Rendezvényház, a Keleti Blokk, a Dürer Stúdió - így a 2008 óta aktív Dürer Kert is. Klubok, stúdiók, próbatermek, alkotó területek, fórumok találhatók az Ajtósi Dürer sor 19-21. alatt, ahol a magyar zeneipar igen jelentős százaléka összpontosul undergroundtól a mainstreamig. Többek között ők is azok, akikért idén májusban elkészült a ProArt hiánypótló Zeneipari Jelentése, akikért az NKA pályázatokat indít és amiért elindult a Cseh Tamás Program.

Hozzátették, nekik 2019. december 31-ig érvényes szerződésük van, ezért nem foglalkoznak a sajtóban megjelent hírekkel. Sőt, hamarosan új, közepes befogadóképességű termet nyitnak Room 041 néven, „hogy a magyar és külföldi zenei-kulturális élet aktuális és legendás figuráit bemutassuk a közönségnek”.