A drukkerektől kér pénzt a fizetésekre a Juve-sztár egykori klubja

-

Paulo Dybala nevelőegyesülete, a córdobai Istituto a szurkolókhoz fordult, hogy ki tudják fizetni a játékosok havi jussát.


Hiába küzd az élvonalba kerülésért (két fordulóval az alapszakasz vége előtt a még éppen rájátszást érő 5. helyen áll), és hiába nevel ki olyan játékosokat, mint az idén nyáron a Palermótól a 32 millió euróért a Juventushoz igazoló Paulo Dybala, az Instituto Atlético Central Córdoba mégis a csőd szélén áll.

Olyannyira, hogy kedden a klub edzője, Hector „Chulo” Rivoira a szurkolókhoz fordult, hogy segítsenek a csapatnak – mégpedig pénzzel. A tréner arra kérte a csapat drukkereit, hogy dobjanak össze 20 millió pesetát (kb. 200 000 euró), amiből ki tudják fizetni a játékosok és a szakmai stáb még esedékes járandóságát a szezon hátralévő részében.„A játékosok szívüket-lelküket kiteszik a pályára, most rajtunk a sor, hogy mi is így tegyünk” – áll a klub által kiadott nyilatkozatban, amelyben megtalálható a klub számlaszáma, ahová a nagylelkű szurkolók átutalásait várják. Az adományozók között a szezon végén az első csapat játékosai által viselt 10 mezt fognak kisorsolni.