A drogos polgármester most részegen randalírozott

Fotó: Fotó: MTI/Ujvári Sándor / Béla Fotós

-

Egy újabb videóbotrány: Rob Ford jamaikai akcentussal próbált beszélni egy étteremben – atomrészegen.


Rob Ford, a kanadai Toronto botrányhős polgármestere újabb furcsa videóval került a figyelem középpontjába: egy hétfő esti felvételen atomrészegen jamaikai akcentusban próbál elmagyarázni valamit, de hogy mit, azt még az amerikaiak sem értik. A polgármester hasonlóan furcsa testvére – aki egyben a kampánymenedzsere is – Doug Ford kedden azt nyilatkozta, hogy valóban Rob Ford van a videón, de az „nem tegnap készült”. Ennek aztán a polgármester ellentmondott, miután a kanadai CBS-nek beismerte, hogy járt a Steak Queen étteremben hétfő este. „Ittam egy kicsit” – mondta Rob Ford, aki egyébként 2013-ban már többször bejelentette, hogy nem iszik többet. Azt nem tudni, hogy a mostani eset után is tesz-e ilyen ígéretet, de azt igen, hogy idén is részt vesz majd a polgármester-választáson.

Mire ez a nagy felhajtás?

Rob Ford, Toronto polgármestere még november elején ismerte be, hogy a májusi vádak – miszerint egy videofelvételen cracket szív – igazak. “Igen, szívtam crack kokaint. Előfordult, hogy részeg bódulatban voltam. Ezért akarom látni a szalagot. Azt akarom, hogy a városban mindenki lássa ezt a felvételt. Még csak nem is emlékszem semmilyen felvételre vagy videóra. Látni akarom, hogy milyen állapotban voltam akkor” – jelentette ki akkor a polgármester, akiről azóta újabb felvétel került elő. A nyolcvan másodperces szalagon azt kiabálja valakinek a helyiségben, ahol tartózkodott, hogy agyonveri. És itt még mindig nem volt vége! Nemrégiben felmerült, hogy a városvezető akár prostituáltakat is fogadhatott irodájában. Egy kollégája, Olivia Hamilton pedig azt panaszolta el, hogy a polgármester orális szexet ajánlott neki. Erre Ford vulgáris stílusban úgy reagált, hogy ilyesmire nincs szüksége, hiszen van, akit kielégítsen ilyen módon otthon is. Aznap délután a stílusa miatt bocsánatot kért, ám közölte azt is, hogy bepereli az ügyeiről cikkező újságírókat.

A BuzzFeed még a drogbotrány kipattanásakor összeszedte, hogy mit tud annyira Rob Ford. Például játszik bongón. Az Ön polgármestere tud ilyet? Például játszik bongón. Az Ön polgármestere tud ilyet?   Simán legyőzte szkanderban Hulkot. Na nem a szuperhőst, hanem Hogant. Simán legyőzte szkanderban Hulkot. Na nem a szuperhőst, hanem Hogant.   Képes sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy zöldségbikinis csajok állnak mögötte. Riszpekt! Képes sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy zöldségbikinis csajok állnak mögötte. Riszpekt!   Nemcsak, hogy futballedzőként is dolgozik, hanem maga is játszik – sikeresen! Nemcsak, hogy amerikaifutball-edzőként is dolgozik, hanem maga is játszik – sikeresen!   Sokunkkal ellentétben hagyja, hogy kacsaszájú lányok fotózkodjanak vele. Sokunkkal ellentétben hagyja, hogy kacsaszájú lányok fotózkodjanak vele.   Megmondja a tutit a bringásoknak is: ha elütik őket, akkor az csakis az ő hibájuk lehet. Megmondja a tutit a bringásoknak is: ha elütik őket, akkor az csakis az ő hibájuk lehet.   Van egy saját videójátéka. Ilyet tud az ön polgármestere? Van egy saját videójátéka. Ilyet tud az ön polgármestere? Ha az Ön polgármestere még jobb arc Rob Fordnál, indoklásával együtt írja meg nekünk!