A drogos polgármester késett a saját beszédéről, mert liftben ragadt

Fotó: Giphy / Giphy

-

A nemrégiben drogbotrányba keveredett torontói polgármester, Rob Ford ismét alkotott: egy órát késett egy rendezvényről, ahol ő tartott volna beszédet. Elmondása szerint liftben ragadt.


Köszönöm szépen a Kanadai Gazdasági Klub meghívását, és „hogy miattuk ragadtam egy liftben negyvenöt percre” – mondta Rob Ford azután, hogy egy órát késett egy rendezvényről, ahol ő tartott volna beszédet. A kanadai Toronto botrányhős polgármesterét közvetlenül éjfél utánra várták a helyi Hiltonba, hogy megtartsa beszédét, ám ő csak 1 óra 5 perckor érkezett meg – ekkorra már sokan elhagyták a helyszínt, mert megunták a várakozást. A 180 vendég kb. 18 ezer forintot fizetett, hogy részt vehessen a vacsorán, amit a polgármester vitaindítója nyitott volna. Ám ő csak nem érkezett meg, pedig éjfél előtt elhagyta irodáját, amely egyébként négyszáz méterre van a torontói Hiltontól. Csakhogy liftben ragadt, méghozzá a Kanadai Gazdasági Klub elnökével – adta hírül Ford sajtóirodája nyomán a National Post. A botrányhős polgármester kampányfőnöke egyébként a saját testvére, Doug Ford. Rob már nem egyszer bebizonyította, hogy Doug állításai nem helytállóak arra vonatkozóan, hogy a polgármester jó útra tért volna: legutóbb egy vendéglőben jamaikai akcentussal esküdözött. „Ittam egy kicsit” – mondta ezt követően Rob Ford, aki egyébként 2013-ban már többször bejelentette, hogy nem iszik többet. Azt nem tudni, hogy a mostani eset után is tesz-e ilyen ígéretet, de azt igen, hogy idén is részt vesz majd a polgármester-választáson. Ennek kapcsán mondta azt Doug Ford, hogy nem haragszik a polgármesterre amiatt, hogy folyton megcáfolja kijelentéseit. A videóbotrányoktól eltekintve „inkább nézem Robot a legrosszabb napján, ahogy az adófizetők pénzét kezeli, mint más városi tanácsosokat a legjobb napjukon” – mondta Doug Ford egy reggeli rádióműsorban.


Mire ez a nagy felhajtás?

Rob Ford, Toronto polgármestere még november elején ismerte be, hogy a májusi vádak – miszerint egy videofelvételen cracket szív – igazak. “Igen, szívtam crack kokaint. Előfordult, hogy részeg bódulatban voltam. Ezért akarom látni a szalagot. Azt akarom, hogy a városban mindenki lássa ezt a felvételt. Még csak nem is emlékszem semmilyen felvételre vagy videóra. Látni akarom, hogy milyen állapotban voltam akkor” – jelentette ki akkor a polgármester, akiről azóta újabb felvétel került elő. A nyolcvan másodperces szalagon azt kiabálja valakinek a helyiségben, ahol tartózkodott, hogy agyonveri. És itt még mindig nem volt vége! Nemrégiben felmerült, hogy a városvezető akár prostituáltakat is fogadhatott irodájában. Egy kollégája, Olivia Hamilton pedig azt panaszolta el, hogy a polgármester orális szexet ajánlott neki. Erre Ford vulgáris stílusban úgy reagált, hogy ilyesmire nincs szüksége, hiszen van, akit kielégítsen ilyen módon otthon is. Aznap délután a stílusa miatt bocsánatot kért, ám közölte azt is, hogy bepereli az ügyeiről cikkező újságírókat.

A BuzzFeed még a drogbotrány kipattanásakor összeszedte, hogy mit tud annyira Rob Ford. Például játszik bongón. Az Ön polgármestere tud ilyet? Például játszik bongón. Az Ön polgármestere tud ilyet?   Simán legyőzte szkanderban Hulkot. Na nem a szuperhőst, hanem Hogant. Simán legyőzte szkanderban Hulkot. Na nem a szuperhőst, hanem Hogant.   Képes sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy zöldségbikinis csajok állnak mögötte. Riszpekt! Képes sajtótájékoztatót tartani úgy, hogy zöldségbikinis csajok állnak mögötte. Riszpekt!   Nemcsak, hogy futballedzőként is dolgozik, hanem maga is játszik – sikeresen! Nemcsak, hogy amerikaifutball-edzőként is dolgozik, hanem maga is játszik – sikeresen!   Sokunkkal ellentétben hagyja, hogy kacsaszájú lányok fotózkodjanak vele. Sokunkkal ellentétben hagyja, hogy kacsaszájú lányok fotózkodjanak vele.   Megmondja a tutit a bringásoknak is: ha elütik őket, akkor az csakis az ő hibájuk lehet. Megmondja a tutit a bringásoknak is: ha elütik őket, akkor az csakis az ő hibájuk lehet.   Van egy saját videójátéka. Ilyet tud az ön polgármestere? Van egy saját videójátéka. Ilyet tud az ön polgármestere? Ha az Ön polgármestere még jobb arc Rob Fordnál, indoklásával együtt írja meg nekünk!