A döntő kapujában a Cavaliers

Fotó: Getty Images / Jason Miller

-

A Cleveland Cavaliers zsinórban két elveszített mérkőzés után, gálázva tudott nyerni az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében.


A meccs már az első negyedben eldőlt, miután a James, Irving és Love vezette hazaiak 18 ponttal, 37-19-re túldobták az előző két mérkőzésen, hazai pályán felzárkózó Toronto Raptorst.

A vendégeknél visszatért sérüléséből Jonas Valenciunas, de a torontói center 18 perc alatt csupán kilenc pontot szerzett, lepattanó nélkül. Nem volt jó napja a Raptors két sztárjának sem, Kyle Lowry és DeMar DeRozan összesen 27 pontot dobott, kettejük 20 kísérletéből mindössze nyolc ért kosarat.

A Cavaliers viszont sziporkázott, a Torontóban elveszített két mérkőzés feltüzelte Jameséket, a félidőben minden idők legnagyobb – már ami a főcsoportdöntőket illeti – különbségével, 31 pontos, 65-34-es előnnyel mehettek pihenni.


Kevin Love-ot (jobbra) nem tudták tartani a torontóiak


LeBron James és Kyrie Irving három negyed alatt 23-23, a csapat harmadik sztárja, Kevin Love pedig 25 ponttal segítette csapatát – a nagy különbségre tekintettel (a harmadik negyedet 100-60-as vezetéssel zárta a Cleveland) a negyedik negyedben már csak a cserék játszottak.

A Cavaliers egy nyert mérkőzésre van attól, hogy zsinórban másodjára is nagydöntőbe kerüljön. A főcsoportdöntő hatodik felvonását Torontóban játsszák a felek.


Eredmény, NBA, főcsoportdöntő:

Kelet:
Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 116-78
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Cleveland Cavaliers javára.

A másik főcsoportdöntőben az Oklahoma City Thunder 3-1-re vezet a címvédő, rekordhalmozó Golden State Warriors ellen. A párharc ötödik mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnalban, a Warriors otthonában rendezik.