A Dárdai–Widmayer-párost bebetonozná a Hertha

Fotó: MTI/MTVA / Oliver Mehlis

-

A megbízott szakvezetői párossal hosszú távon számol a berliniek sportigazgatója, Michael Preetz.


Egyelőre a jelenlegi szituációt kell megoldanunk, de a mostani edzői felállást szeretnénk bebetonozni. Tudjuk, hogy merre akarunk együtt továbbmenni

– mondta a Kickernek Michael Preezt, a Hertha BSC sportigazgatója, Dárdai korábbi csapattársa. Az NSO szemléje megemlíti, hogy Dárdai Pál határozatlan idejű szerződéssel dolgozik a klub megbízott szakvezetőjeként, társát, Rainer Widmayert pedig a 2014-2015-ös szezon végéig köti szerződés a Herthához.


A berlini klub pénteken játszott 0-0-s döntetlent a Bundesliga utolsó helyén álló VfB Stuttgart otthonában. Az iksz ellenére a magyar labdarúgó-válogatottnál is megbízott szakvezetőként dolgozó Dárdai csapata továbbra is 14. a bajnokságban, de a Stuttgart elleni meccsen csúcsformában voltak: az idei szezonban ott futották a legtöbbet, 125 kilométert. A Berliner Morgenpost állítása szerint Dárdai a futómennyiségre nagy hangsúlyt fektet, sztárja, Salomon Kalou például korábban jó 2-3 kilométerrel kevesebbet futott meccsenként, mint a magyar szakember vezetésével – írja az NSO.


Az edző teljesen más mentalitást hozott, minden játékosban felkelti a vágyat, hogy fusson a csapatért. Ez eddig nem volt így, pozitív folyamatokon megyünk át, ami látszódott a Stuttgart ellen is

– mondta Dárdairól a korábban a Chelsea-ben is megfordult elefántcsontparti támadó. Michael Preetz a berlini lapnak azt nyilatkozta: a védelemmel elégedett, a támadójátékkal viszont még nem. Ennek ellenére biztos abban, hogy a Hertha BSC bent marad a Bundesligában – ha így lesz, akkor a fentiek alapján Dárdai irányíthat jövőre is.