A cukrászlány gyilkosa 17 év után lett meg

-

A rendőrök egy magas, erős férfi után nyomoztak. Egy DNS-minta alapján azonosították a vádlottat.


Amikor egy fiatal nő holttestére bukkantak 1999. szeptember 16-án Kecskeméten, egy dolgot biztosan tudtak: az elkövető hatalmas erőfölényben volt áldozatával szemben. A rendőrök mindent bevetettek, de a két méter magas, 130 kilós óriás csak tizenhét év után került elő, egy másik bűntett elkövetése kapcsán.

Egy járókelő találta meg a kecskeméti cukrászdában dolgozó lány holttestét a műkertvárosi kiserdő közelében 1999. szeptember 16-án. A cukrászlányt megerőszakolták, megfojtották, majd minden értékétől megfosztották. A rendőrök 350-nél is több tanút hallgattak ki, DNS-mintákat vettek, ám semmi sem vezetett eredményre. Az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, ezért 2001 májusában az eljárást megszüntették.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök az elmúlt években többször is a nyomozás folytatása mellett döntöttek – írja a Hiros.hu. 2015 decemberében sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, akit egy másik ügyben, Budapest XVII. kerületében, erőszakos rablás miatt fogtak el. DNS-mintát vettek a 40 éves budapesti férfitól, a számítógép pedig jelezte, hogy a minta azonos a Kecskeméten meggyilkolt cukrászlány hasán és hüvelyében talált DNS-sel.

A genetikai vizsgálat nyomán kaptak egy nevet, erre a személyre összpontosítva folytatják a nyomozást a továbbiakban. A korabeli nyilvántartásokat, társadalombiztosítást, egészségbiztosítást, büntetés-végrehajtási nyilvántartást, bírósági ügyiratokat átnézve találtak a vádlotthoz köthető korabeli ügyeket – mondta Bogdány Gyula alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője. Ezek alapján bebizonyosodott, hogy a gyanúsított aktív bűnöző volt 1999-ben is. A vádlott tagadja a bűncselekményt, ez kissé hosszúra nyújthatja az ügy vizsgálati szakaszát, de a rendőrségnek meggyőződése, hogy megvan a tettes, aki egyedül követte el a gyilkosságot.