Balesetek a csúszós utakon, akadozik a tömegközlekedés

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Szinte az egész országra riasztást adtak ki szerdára is az ónos eső veszélye miatt.


A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint a legmagasabb fokú (piros) riasztások Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintik. Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében másodfokú figyelmeztetések, illetve riasztások vannak érvényben. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében az ónos eső veszélye miatt elsőfokú a figyelmeztetés.


Tegnap az ónos eső miatt negyvenkét helyen intézkedett a katasztrófavédelem: csak Budapesten tizenkét balesethez kellett megjelenniük, de az ország többi pontján is gyakoriak voltak a koccanások. A rendkívüli időjárás által érintett megyékben a katasztrófavédelem megerősített állománnyal, operatív törzs irányításával dolgozott.


Újabb balesetek

Az előrejelzés szerint szerdán napközben mínusz 1 és plusz 7 Celsius-fok között alakulnak a maximumok. Északkeleten lesz a hidegebb, a déli megyékben a melegebb. Késő estére nem változik lényegesen a hőmérséklet, sőt egyes körzetekben még tovább is melegedhet a levegő. Csütörtökön egyre kevesebb helyen várható csapadék.


Az ónos eső miatt Budán lezárták a Normafa területét, ami az Erzsébet-kilátót is érinti. A Budapesti Közlekedési Központ több busza rövidített útvonalon vagy egyáltalán nem jár szerda reggel az ónos eső miatt.Két személyautó és egy kisteherautó akadt el a II. kerületben, a Szeréna út és a Csejtei utca kereszteződésénél. A fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a járművek mentését – írja a hvg.hu.

Szerdára virradóra csúszott árokba egy Körmend felé tartó szlovén autószállító tréler Egyházasrádóc közelében, a 86-os főúton. A kilenc Citroënből álló szállítmány az erdőszélen landolt, a gépkocsikat daruval kellett kiemelni.Két kisbusz ütközött az 1-es úton Abda és Öttevény között, a balesetben kilencen megsérültek, közülük nyolcan könnyebben. Az út érintett szakaszát a rendőrség korábban lezárta, jelenleg félpályán halad a forgalom – közölte a rendőrség.

Megcsúszott az úton, majd az árokba csapódott és kidöntött egy kerítést egy kisteherautó a 84-es főút 19-es kilométerszelvényénél, Sümeg térségében.