A Coca Colának már elege lett a paralimpiai bizottság ügyeiből

-

A pénzügyek rendezéséig felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását az egyik bronz fokozatú szponzor, a Coca Cola. Ha majd lezárulnak az eljárások, újra támogatják a sportolókat.


Felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) milliós nagyságrendű támogatását a Coca-Cola HBC Magyarország – írja egy, a lap birtokába jutott levélre hivatkozva a Népszabadság csütörtöki száma, amely szerint a felfüggesztés addig marad érvényben, míg a szervezet nem rendezi pénzügyeit.

Az úgynevezett bronz fokozatú szponzor cég két hete írt Gömöri Zsolt MPB-elnöknek, és tájékoztatta, hogy „a sajtóban megjelent ügy megnyugtató rendezéséig” felfüggesztik a pénzügyi támogatást. Tóth Valentin, a cég kommunikációs igazgatója a lapnak megerősítette: valóban felfüggesztették a támogatást, aminek mértékéről annyit árult el, hogy „milliós nagyságrendről van szó”. Tóth Valentin a lapnak kiemelte: amint rendeződik az ügy, azaz véget érnek a viták miatt indult jogi eljárások, azonnal megkeresik a lehetőségét annak, hogy támogathassák a sportolókat.

Május 7-én derült ki, hogy az MPB fizette ki Gömöri Zsolt devizahitelének végtörlesztését, hárommillió forint értékben. Az elnök szerint minden szabályos és etikus volt, és védelmébe vette Gömörit a bizottság alelnöke, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő is. Ez után több gyanús kiadás is napvilágot látott: például egy tenerifei „edzőtábor”, amin Gömöri a családjával együtt vett részt, vagy hogy a pekingi paralimpia után tízmilliós jutalmat vett fel. Az MPI elnöke szerint a testület volt munkatársai folytatnak ellene „hecckampányt”.