A charlestoni mészárlás egyik áldozata felvette a támadót

Fotó: Getty Images / Joe Raedle

-

A felvételen látszik, hogy a támadó is ott ül az asztalnál a bibliaórán. Dylann Roof 9 feketét mészárolt le a templomban, 14 órás hajsza után kapták el. Most emeltek vádat ellene kilencszeres gyilkosság miatt.


A 10 másodperces felvétel a 26 éves Tywanza Sanders telefonjáról került nyilvánosságra – írja az Independent. A felvételt a CNN mutatta be. Annyi látszik, hogy Clementa Pinckney dél-karolinai szenátor és a templom fő lelkipásztora vezeti a beszélgetést, amelyből csak foszlányokat lehet hallani. A későbbi gyilkos, Dylann Roof a csoportban jobb oldalon ült.A kilenc fekete hívőt megölő férfi hónapokon át készült a vérengzésre. A dél-karolinai Charleston egyik, feketék által látogatott, nagy múltú templomában támadott.

Roofot 14 órás hajtóvadászat után kapta el a rendőrség. A férfi egy órát volt bent a templomban, mielőtt lövöldözni kezdett volna. Az egyik túlélő azt mondta, Roof ötször töltötte újra a pisztolyát a támadás alatt, holott könyörögtek neki, hogy hagyja abba. Hat nőt és három férfit lőtt le azzal a pisztollyal, amelyet nemrég születésnapi ajándékként kapott az apjától. A támadást az Independent szerint egy kisgyerek is túlélte, mégpedig úgy, hogy halottnak tettette magát.

Roof tettét gyűlölet-bűncselekménynek minősítették, 9 ember megölése miatt már vádat is emeltek ellene.