A charlestoni gyilkos kedvenc fajvédője is adott pénzt a jobboldalnak

Fotó: MTI/EPA/Pool/The Post and Courie / Grace Beahm

-

Visszaadják az elnökválasztás republikánus párti jelöltjei azt a pénzt, amellyel a texasi Earl Holt támogatta a kampányukat. A múlt heti charlestoni gyilkosságok gyanúsítottja Holttól hallott róla, hogyan nyomják el a fehéreket Amerikában.


Több tízezer dollárral támogatta a Republikánus Párt jelöltjeit a Konzervatív Állampolgárok Tanácsa nevű fehér fajvédő szervezet, Ted Cruz, Rick Santorum és Rand Paul kampányát is segítették. A texasi szenátor, Ted Cruz máris bejelentette, hogy kampánystábja visszaadja azt a pénzt, amelyet a szervezettől és annak vezetőjétől, Earl Holttól kapott – írja a The New York Times.


Dylann Roof a honlapján közzétett feljegyzései szerint ennek a szervezetnek a honlapján olvasott először arról, hogyan élősködnek a feketék a fehér amerikaiakon. Roof múlt héten kilenc emberrel végzett a dél-karolinai Charleston metodista templomában.

Earl Holt is reagált az eseményekre: nem lepte meg, hogy Roof náluk olvasott a feketék bűneiről, mert a szervezete nem fél foglalkozni a problémával, amelyet a fehéreket ölő feketék jelentenek. Ugyanakkor állítja, társaságuk elítéli az erőszakot, és semmilyen formában nem felelős a charlestoni lövöldözésért.