A charlestoni áldozatok családtagjai megbocsátanak a gyilkosnak

Fotó: MTI/EPA/Pool/The Post and Courie / Grace Beahm

-

Dylann Roof kilenc embert ölt meg, a rokonok azonban megbocsátanak neki.


A 21 éves férfival pénteken közölték a bíróságon, hogy kilenc ember meggyilkolásával gyanúsítják. Roof semmilyen érzelmet nem mutatott ki, még akkor sem, amikor az egyik áldozat lánya azt mondta neki a könnyeivel küszködve: „Megbocsátok neked”.


Dylann Roof a bíróságon csak a nevét, a címét, az életkorát és azt közölte, hogy munkanélküli. Ezt követően a bíró a rokonokat hívta előre, hogy beszéljenek. Az egyik női áldozat lánya azt mondta:


Te valami nagyon értékeset vettél el tőlem. Sose beszélhetek többé már vele. Sose ölelhetem meg újra, de megbocsátok neked. És könyörgök a lelkedért.

Egy másik rokon pedig azt mondta a gyilkossággal gyanúsított férfinak, hogy tartson bűnbánatot, és forduljon Jézus Krisztus felé.


Én megbocsátok neked, és a családom is megbocsát neked.

A bíró úgy döntött, hogy a fegyverbirtoklás miatt egymillió dolláros óvadék ellenében szabadulhat ki csak a férfi, a gyilkosság miatt azonban jogi okokból nem tudott ilyen díjat kikötni. Roof most börtönben marad legalább addig, amíg a legfelsőbb bíróság a gyilkosság miatti óvadéki díjat meg nem határozza.

A rendőrség a csütörtöki charlestoni afroamerikai templomban történt gyilkosságot gyűlölet-bűncselekményként kezeli. Az Igazságügyi Minisztérium pedig azt vizsgálja, lehetséges, hogy tettét terrorista cselekménynek nyilvánítják.