A cégbíróság szerint Andy Vajnáé a TV2

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Eldőlni látszik Vajna és Fonyó harca. Vajna cégének bejegyzését nem lehet megfellebbezni, de bizonyos feltételekkel perelhető.


Bejegyezte a TV2 tulajdonosának Andy Vajna cégét, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-t a cégbíróság – áll a Cégközlönyben, amelyet elsőként a Faktor szemlézett. A tranzakció december 31-én zárult le, ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

A Cégközlönyben megjelent végzés ellen fellebbezésnek nincs helye. A végzés vagy az annak meghozatala alapjául szolgáló iratok jogszabályba ütközése miatt viszont az ügyész, valamint az, akire a végzés rendelkezést tartalmaz – a rendelkezés őt érintő részére vonatkozóan –, mától számítva 30 napon belül pert indíthat a cég ellen a végzés hatályon kívül helyezése iránt a cég székhelye szerint illetékes törvényszék előtt. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

Vajna a TV2 vezérigazgatójának Dirk Gerkenst nevezte ki, akivel együtt január 4-én egy állománygyűlésen már be is mutatkozott a TV2 dolgozóinak.

A csatorna megszerzéséért Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly is harcolt.

A tulajdonosváltás ténye - még a cégbírósági bejegyzés előtt – a TV2 honlapjára is kikerült, ahol arról is írtak, Yvonne Dederick és Simon Zsolt társtulajdonos ügyvezetők távoznak a cégtől. Viszont a céginformációk menüpontot még nem frissítették.