A cég, amely felvenné a versenyt a Teslával

Forrás: Tesla

-

Az önvezető autó nagy divat mostanság.


George Hotz hat hónappal ezelőtt alapította az automatizált vezetéssel foglalkozó startupját, a Comma.ai-t. A cég azon dolgozik, hogy hogyan lehetne a hagyományos autókba olyan rendszert beleépíteni, amitől az félig-meddig önvezető autóvá válna.

A munkát először a San Francisco-i garázsában kezdte Hotz, a célja pedig az, hogy év végére elő tudjon állni egy maximum ezer dollárba kerülő eszközzel, amely vizualitást segítő szoftvert és kamerákat is tartalmaz. Ezt pedig az ígéretek szerint nem lesz nehezebb beszerelni az autóba, mint egy IKEA bútort összerakni.

A cél elérésében sokat segíthet, hogy az egyik legismertebb kockázati tőkealap, a Andreessen Holowitz most 3,1 millió dollárt adott a Comma.ai-nak - számol be a CNN. A cég egyik befektetője, Chris Dixon azt emelte ki, hogy bár először szkeptikus volt a projekttel kapcsolatban, ám, amikor jobban megismerte és tesztelte a terméket, már úgy nyilatkozott, hogy az briliáns és minden esélye megvan az óriási sikerre.

A történet érdekessége, hogy a projektről Hotz korábban a Teslával, sőt annak cégvezetőjével, magával Elon Muskkal is tárgyalt. Ezek azonban nem vezettek sikerre, így Hotz úgy döntött saját maga próbálja meg sikerre vinni az ötletét. Márpedig ha Holowitz fantáziát látott benne, akkor lehet, hogy Musk elkezdhet aggódni. Igaz, az megnyugtató lehet a számára, hogy új autója, az elektronikus Tesla 3 iránt egyelőre óriási az érdeklődés: annak ellenére, hogy csak 2017-ben kerülhet az utakra, már mintegy 300 ezren fizették be érte az előleget.