A Cavs már döntős, Durant odavert a Spursnek

Fotó: Getty Images / J Pat Carter

-

A Cleveland az Atlantát is elsöpörve jutott be az NBA keleti főcsoportjának döntőjébe. Nyugaton kemény csatába bonyolódott a Spurs és a Thunder.


Az NBA rájátszásának második körében vasárnap este meglett az első továbbjutó, egyben az első főcsoport döntős, miután a Cleveland Cavaliers 100-99-re legyőzte idegenben az Atlanta Hawks csapatát, ezzel bejutott a keleti konferencia fináléjába. A Cavs az első körben a Detroit Pistonst is söpréssel intézte el, azaz két kör után 8-0-val áll az idei playoffban.


A Cavs ezúttal is három sztárjátékosa remek teljesítményére alapozhatott: LeBron James 21 pontot, 10 lepattanót és 9 gólpasszt, Kevin Love 27 pontot és 13 lepattantó, Kyrie Irving 21 pontot és 8 lepattanót jegyzett. A Cavs így rápihenhet a főcsoport döntőjére, ahol a jelenleg 2-1-re álló Toronto–Miami párharc győztesével fog találkozni.


mindenki örül


Nyugaton már koránt sem ilyen sima a helyzet: vasárnap este az Oklahoma City Thunder másodszor is kiegyenlített a San Antonio Spurs ellen, ezúttal hazai pályán nyertek 111-97-re az alapszakaszt a második helyen záró Spurs ellen.

Pedig a vendégek kezdték jobban a meccset, 27-17-re nyerték az első negyedet, és még az utolsó negyed előtt is vezettek négy ponttal, azonban a Thunder viharos hajrát vágott ki, és 34-16-ra hozta az utolsó 12 percet. A meccs hőse a 41 pontot szerző Kevin Durant volt. A Thunder ásza a második félidőben 29 pontot szórt, amiből 17-et az utolsó felvonásra tartogatott.


impozáns


A Spursben Tim Duncan csak 12 percet volt a pályán, és nem szerzett pontot, így hiába zártak hárman is húsz vagy több ponttal (Parker, Leonard és Aldridge)), a végén hiányoztak a veterán center kosarai.

A másik nyugati elődöntőben a Golden State Warriors 2-1-re vezet a Portland TrailBlazers ellen.


Eredmények, főcsoport-elődöntők:
kelet:
Atlanta Hawks-Cleveland Cavaliers 99-100
A párharc végeredménye: 4-0 a Cleveland javára.
nyugat:
Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs 111-97
A párharc állása: 2-2.