A Cavs és a Spurs is egy győzelemre van az elődöntőtől

Fotó: Getty Images / Ronald Cortes

-

Keleten LeBron Jamesék, nyugaton a kíméletlen San Antonio készül söprésre az NBA rájátszásának első körében.


A Keleti főcsoportban az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcokban a Cleveland Cavaliers már 3-0-ra vezet a Detroit Pistons ellen. LeBron Jamesék ezúttal idegenben nyerték meg a soros meccset.

A csapat legjobb dobója ezúttal sem csak a dobásainak harmadát (8/24, ebből 1/6 a triplamutató) értékesítő James volt, hanem az 55%-kal tüzelő, és 26 pontig jutó Kyre Irving. James 20 pontot tett be a közösbe, ahogy a tízből hét mezőnydobást értékesítő Kevin Love is.


Pistons vs. Cavs


A Pistonsban hiába jutott a kezdő ötös minden tagja tíz pont fölé, ezúttal sem tudták megállítani a Cavs, amelyiknek már csak egy meccset kell nyernie, hogy bejusson a főcsoport elődöntőjébe.

A nap másik keleti meccsén a Boston Celtics a 42 pontos egyéni playoff-rekordig jutó Isaiah Thomas vezérletével győzte le az Atlanta Hawks gárdáját, és alakította - a maga szempontjából - 1-2-re a párharc állását.

Nyugaton az alapszakasz második legjobb eredményét (67-15) felmutató San Antonio Spurs is már csak egy győzelemre van a főcsoport elődöntőjéből. Hiába küzdött derekasan ezúttal a Memphis Grizzlies, az utolsó negyedet tíz ponttal nyerte a Spurs, ami pont elég volt egy biztos idegenbeli győzelemhez.


Nem csak védekezni tud


A hazaiaknál a 20 pontig és 11 lepattanóig jutó Zach Randolph volt a legjobb, míg a vendégek részéről a sorozatban a második alkalommal is az év legjobb védőjátékosának választott Kawhi Leonard, 32 ponttal. A Spursnél már megszokhattuk, hogy az ászok a meccs jó részét a pakliban töltik, így volt ez most is: a Parker, Ginobili, Diaw, Duncan kvartett egyetlen tagja sem töltött fél órát a parketten.


Eredmények:
Főcsoport-negyeddöntők:
Kelet:
Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 91-101
A párharc állása: 3-0 a Cleveland javára.
Boston Celtics-Atlanta Hawks 111-103
A párharc állása: 2-1 az Atlanta javára.
Nyugat:
Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs 87-96
A párharc állása: 3-0 a San Antonio javára.