A Cavaliers agyonverte a laza Warriorst a döntőben

Fotó: Getty Images / Jason Miller

-

Nagyot játszottak a hazai kezdők, a túloldalon Curry továbbra sem találja a formáját, így harmincpontos pofonba szaladt a címvédő.


Hazai pályán 2-1-re szépített a LeBron James vezette Cleveland Cavaliers az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjében, miután az első perctől magabiztosan, a mérkőzést folyamatosan kézben tartva 120-90-re legyőzte a Golden State Warriorst.


A meccs előtt nem sokkal vált hivatalossá, hogy a Cavs egyik legnagyobb sztárja, a második mérkőzésen agyrázkódást szenvedett Kevin Love nem játszhat, de a hiánya láthatóan még jót is tett Jameséknek: a helyére beugró Richard Jefferson nagyon hasznos védőmunkával és elfogadható támadójátékkal segítette csapatát. Hazai oldalon kiemelkedett LeBron James (32 pont, 11 lepattanó és 6 gólpassz), Kyrie Irving (30 pont, 8 gólpassz) és Tristan Thompson (14 pont, 13 lepattanó).


Irving előkészít, James behúzza


A vendégek láthatóan túl lazán, kissé elbizakodva mentek ki a pályára, és ez meg is látszott a teljesítményükön: sem Steph Curry (19 pont), sem a csapat másik két szupersztárja, Klay Thompson (10 pont), illetve Draymond Green (6 pont) nem tudott megfelelő hőfokon játszani.

Eredmény:
NBA-nagydöntő, 3. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 120-90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Warriors javára.