A CAS elutasította Rossi beadványát, marad az utolsó rajtkockában

-

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön elutasította a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában éllovas Valentino Rossi beadványát, ami azt jelenti, hogy az olasz pilóta az utolsó helyről rajtol majd a hétvégi idényzárón Valenciában.


A 36 éves, kilencszeres vb-győztes versenyzőt a másfél héttel ezelőtti, malajziai futamot követően megbüntették, mert miután nagy csatát vívott a címvédő spanyol Marc Marquezzel, a hetedik körben a lábával odébb tolta mellette haladó riválisát, aki emiatt felborult, a kavicságyba került, és feladta a futamot. A versenybírák hosszas tanácskozás után három büntetőponttal sújtották a harmadikként végzett Rossit, és mivel egy már volt neki korábbról, csak utolsóként indulhat vasárnap a valenciai viadalon.
Rossi azt hangoztatta, hogy az összetettben őt hét ponttal lemaradva követő spanyol Jorge Lorenzo, valamint Marquez összeesküvést eszelt ki ellene, hogy megakadályozzák végső sikerét. Emiatt fordult a CAS-hoz is, és kérte büntetése törlését.