A bukás titka – Trash Talk

Fotó: AFP / MARK RALSTON

Már a főcsoportdöntőket vívják az NBA és az NHL rájátszásában. Az előző körben mindkét sorozatban volt olyan párharc, ahol kétmeccses előnyről buktak, vagy kétmeccses hátrányból fordítottak, nézőpont kérdése. De mi kell ahhoz, hogy ez bekövetkezzen? Többek között ennek jár utána a Trash Talk csapata.


Volt egyszer egy híres Los Angeles-i rapbanda, az N.W.A., amelynek tagja volt többek között Ice Cube és Dr. Dre is.


Ők azok


Pár napja egy mém terjed a neten, amelyben a Los Angeles Clippers csapatát hozzájuk hasonlítják, csak a rövidítés eredeti jelentését (ezt most nem írnánk itt le) „Not Winning Anything”-re cserélték.Milyen gyorsan változik a világ. Pár hete a Clippers az első körben emlékezetes hétmeccses párharcban verte ki a címvédő Spurst. Talán Tőrös Balázs írta ki magából a legjobban, mekkora dolog volt ez. Bőven van bennük potenciál, ez nem is kérdés, erre a második körben négy meccs és 3-1-es vezetés után totálisan összeomlottak, egy 21-es, egy 12-es és egy 13-as zakóval küldte el őket nyaralni a Rockets. Magic Johnson volt a hét trollja, így reagált: „Azt hittem a Spurs megtanította a Clipperst, hogyan kell nyerni egy kemény hétmeccses párharc után. Tévedtem, a Clippers továbbra is a Clippers.”

Az NHL-ben eközben a New York Rangers hajtott végre csodát a Washington Capitals ellen, ráadásul az ötödik és hetedik meccset hosszabbítással nyerték. Derek Stepan így zárta le a sorozatot, picit örültek a Gardenben.Azóta a Tampa ellen 1-1-re állnak a főcsoportdöntőben. A Rangers egyébként az NHL történetének első csapata, amely egymás utáni két évben képes volt megismételni azt, hogy 1-3-ról fordít (tavaly a Pittsburgh volt az áldozat), a Capitals viszont története során hatodik(!!!) alkalommal bukik innen, ez is NHL-csúcs.

  • Mi ennek a pszichológiája?
  • Mi a folytatás a vesztes számára, meddig juthat a nyertes?
  • Mit tud tenni az edző?
  • Milyen volt a többi 2. körös párharc?
  • NBA: Hawks – Cavaliers, Warriors – Rockets – ki jut a döntőbe?
  • NHL: Rangers – Lightning, Ducks – Blackhawks – ki jut a döntőbe?
  • NFL: Ott egy meccsen dől el minden, hogyan megy mindez?

Többek között ezekkel foglalkozik a Trash Talk csapata csütörtökön 18.30-tól a Sport1-en. A műsorvezető Szaniszló Csaba mellett ezúttal Bencsics Márk, Kangyal Balázs és Tőrös Balázs foglal helyet a stúdióban.