A budapesti járatok sem ússzák meg a Lufthansa-sztrájkot

Fotó: Europress/AFP/Sascha Schuermann / Europress/AFP/Sascha Schuermann

-

A frankfurti és a müncheni járatok nem indulnak el.


Több budapesti járatot is törölt a Lufthansa német légitársaság a légiutas-kísérők sztrájkja miatt hétfői menetrendjéből. Töröltek négy Frankfurtból Budapestre közlekedő járatot, valamint három Münchenből Budapestre közlekedő járatot, és ezek párjait, azaz négy Budapestről Frankfurtba közlekedő járatot, illetve három Budapestről Münchenbe tartó járatot.

A munkabeszüntetés összesen csaknem ezer járatot érint.

Az Ufo német ágazati szakszervezet vasárnap szüneteltette a pénteken kezdett sztrájkot, hétfőn viszont tovább folytatják azt, és Frankfurt, illetve Düsseldorf után kiterjesztik Münchenre is. A frankfurti és a düsseldorfi repülőtéren 4:30-tól 23 óráig sztrájkolnak, a müncheni repülőtéren 4:30-tól éjfélig.

A sztrájk csak a Lufthansa anyavállalatot érinti, a konszernhez tartozó leányvállalatok, így a Germanwings, a Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működik.

A szakszervezet és a munkaadó vitája a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa a már alkalmazásában álló dolgozók esetében kész elfogadni a szakszervezet anyagi követeléseit, de az újonnan belépőknek csak alacsonyabb nyugdíjat jelentő feltételeket hajlandó biztosítani.